Här kan du skriva ett meddelande som kommer att visas för alla på KristenDate.se.
Skriv Skriv här Skriv i megafonen

Forum > Politik och samfund > Diskussion

Gideon I
Skapat 2024-08-22 av Gideon I, man, 67 år, Örebro län.
Kyrkoval den 21 september 2025 - Ska kyrkan styras av aktivister eller kyrkokristna?
Socialdemokraterna i kyrkomötet utser AFS som sin huvudmotståndare och inför treprocentspärr för att stänga ute dem och andra småpartier som vill att kyrkan ska vara kyrka istället för politisk lekstuga.
Vilka vill du ska styra Svenska kyrkan?

Aktivisterna synas och får svar på tal av Gustav Kasselstrand, AFS.

Ta tillbaka kyrkan – kandidera för AFS i kyrkovalet! (Reportage, del 3) (youtube.com)

Svar på inlägg

Kapten
#1. Publicerat 2024-08-22 av Kapten

Trist film, sossarna talar om demokrati, den öppna demokratiska kyrkan, att aldrig göra skillnad på människor, att aldrig dela in människor i A och B-lag …och det är just det som sossarna gör, allt detta, och lite till, intensivt dessutomAlla djur är jämlika, men några är mer jämlika än andra”, kyrkan är öppen för alla men vissa mer än andra, gör aldrig skillnad på människor, utom vissa”, ”Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka. Demokrati är odemokratisk. Tyranni är demokrati”, hälsningar sossarna.

Nu vill jag bara säga att oavsett vem man röstar på så får man samma politik, om man inte röstar på AFS möjligen. Malmö är rött-styrt sedan länge och oppositionen rasar, lite tyst o förläget, och svarar tafatt och vilset i valstugorna som om de inte visste vad de vill. Vad skulle hände om det blev regimsskifte i Malmö …ingenting. Den politik som sossarna driver i Malmö driver högermajoriteter i Vellinge, Kävlinge och andra såna, trist. Orkar inte ge exempel.

Eden
#2. Publicerat 2024-08-23 av Eden
Vem är vem & vad är vad kan man ju undra!
Inga politiker med uppdrag överhuvudtaget i Guds bönehus, svenska kyrkan är redan korrupt med staten och techjättarna. Exempelvis råder undantag för musikrapportering till Stim vid live spelning och användning av kompositörers verk. Det sker med hänvisning till 1986 års psalmbok då kyrkan var statlig. Det finns även psalmer från 90 talet och 2000 talets psalmbok, samt all övrig komponerad musik som används vid olika sammanhang där kompositörerna inte får betalt för sitt musikaliska arbete och kyrkan rider på 1986 års samröre med staten. Jag har även märkt att kyrkorna i landet har olika regler trots att det är en rikstäckande organisation. Att techjättarna sen har satt så höga kriterier på sina plattformar för streaming att bara ett fåtal musiker kan leva upp till dom är sannolikt också dolt för allmänheten. Stims verksamhet byggs numera på schabloner har jag märkt och erfarit, och förvaltningen av vårat musikaliska kulturarv har mer eller mindre slängts på soptippen.
Är inte det korruption i dess rätta bemärkelse så vet inte jag!
Håll kyrkan fri från politiker och tänk på att det är ingen mindre än Jesus Kristus själv som är dess överhuvud och som alla Kristna kyrkor ska byggas på. Nu har allt som är rätt blivit fel Och allt som är fel har blivit rätt. Lift your head up high soon we're going to see the King. / Eden
Growitz
#3. Publicerat 2024-08-25 av Growitz
Kyrkan ska inte styras av AFS eller Sossarna eller vilket politiskt parti som helst. Det är Gud som genom sin helige ande ska leda sin kyrka.
Rosie
#4. Publicerat 2024-08-25 av Rosie
Hej! Ja! Det är Gud som genom helige Anden ska styra sin kyrka! Kyrkan ska ledas av Guds ord! Kyrkan ska aldrig nånsin styras av ogudaktiga som leds av världens ande och leder kyrkan fel, till ogudaktigheter, gudlöshet! Bara de som vill stå med ett ben i varje värld, eller båda i världen tolererar världens andes ledning i kyrkan! Inte konstigt Guds Ande viker undan, kyrkorna blir utan Ande och kraft och frälsta! Varför skulle Gud acceptera det som pågår, ohelighet i det heliga?
Hälsn Rosie
Här kan du skriva ett meddelande som kommer att visas för alla på KristenDate.se.
Skriv Skriv här Skriv i megafonen
annonsKristna Dejtingpodden